3 Nisan 2014 Perşembe

Hava sıcaklığının bitkilerde meydana getirdiği değişimler

Düşük hava sıcaklığı sebzelerde;
1-Büyüme ve gelişmede zayıflama,

2-10-12 0 C’nin altında üşüme zararlarına,

3-0-5 0 C’nin altında donma zararlarına,

4-Yenecek kısımları yumru, soğan, yaprakları olan bazı sebzelerde vernalizasyon gereksiniminin karşılanması sonucu erken çiçeklenmeye,Renk, şekil, tat gibi kalite özelliklerinin tam
oluşamamasına neden olmaktadır.




30 0 C’nin Üzerindeki Yüksek Sıcaklıklar sebzelerde;
1-Solgunluk ve yanıklıklara,

2-Döllenme bozukluklarına,

3-Kalite ve verim düşüklüğüne neden olmaktadır.Patlıcan, bamya ve karpuz ise bu sıcaklıklardan memnun yaşar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder