Düşük hava sıcaklığı sebzelerde;
1-Büyüme ve gelişmede zayıflama,
2-10-12 0 C’nin altında üşüme zararlarına,
3-0-5 0 C’nin altında donma zararlarına,
4-Yenecek kısımları yumru, soğan, yaprakları olan bazı sebzelerde vernalizasyon gereksiniminin karşılanması sonucu erken çiçeklenmeye,Renk, şekil, tat gibi kalite özelliklerinin tam
oluşamamasına neden olmaktadır.
30 0 C’nin Üzerindeki Yüksek Sıcaklıklar sebzelerde;
1-Solgunluk ve yanıklıklara,
2-Döllenme bozukluklarına,
3-Kalite ve verim düşüklüğüne neden olmaktadır.Patlıcan, bamya ve karpuz ise bu sıcaklıklardan memnun yaşar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder